Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Νικόπολης!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού- Ξενοδοχείων δηλώνει την αλληλεγγύη και την στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Νικόπολης, στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Νικόπολης γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει «ανάπτυξη» στον κλάδο του τουρισμού. Καθώς η ανάπτυξη των κερδών της επιχείρησης πέρασε μέσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τους εκβιασμούς, την απληρωσιά, τις πληρωμές με έναντι.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου μέσα από τον αγώνα τους και την απεργία που οργάνωσαν μαζί με το κλαδικό τους συνδικάτο ΣΕΤΕΠΕ είχανε ήδη τις πρώτες τους νίκες, καθώς η επιχείρηση έχει αρχίσει να καταβάλλει μέρος των χρωστούμενων μισθών και οφειλόμενων επιδομάτων. Ωστόσο, η εργοδοσία συνεχίζει τον εμπαιγμό, καθώς εξακολουθεί να χρωστάει δεδουλευμένα. Ενώ ταυτόχρονα αρνείται να ξεκαθαρίσει ποια είναι η κατάσταση της επιχείρησης, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να είναι στον αέρα.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων:

  • Άμεση ενημέρωση από μεριά της διεύθυνσης για την πορεία της επιχείρησης.
  • Σταθερή ημερομηνία μισθοδοσίας για όλους ανεξαιρέτως στις 10 κάθε μήνα, με βάση τη σύμβαση.
  • Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Κανείς εργαζόμενος με οφειλόμενους μισθούς και επιδόματα.
  • Στελέχωση του Ξενοδοχείου, τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού σε όλα τα πόστα.  

Η Κεντρική Διοίκηση